Activiteit

Opleiding Wijs op weg - Mechelen

22 januari 2025
Locatie: Het Predikheren
Datum: Woensdag 22 januari 2025
Tijd: 09:30 tot 16:30
Type: Training

Het programma "Wijs op weg" is ontwikkeld om hoogbegaafde onderpresterende jongeren in staat te stellen inzicht te krijgen in zichzelf, hun begaafdheid, hun omgeving en hoe ze hiermee omgaan. Het richt zich specifiek op aspecten zoals hun manier van leren, onderpresteergedrag en overtuigingen.

Het doel van "Wijs op weg" is afhankelijk van de initiële probleemvraag van de jongere: bij emotionele problemen streven we naar het herstel van welzijn, bij academische problemen naar het verbeteren van schoolresultaten, of een combinatie van beide.

Dit programma, gebaseerd op het werk van Kuipers' "De kracht in jezelf naar hoogbegaafde jongeren van het secundair/voortgezet onderwijs", heeft zich bewezen als effectief in de praktijk van Hoogbloeier®. Het werd ontwikkeld en geëvalueerd als onderdeel van een scriptie voor de opleiding ECHA-Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Het programma bestaat uit vier modules die elk een ander psychologisch aspect aanpakken dat invloed heeft op het onderpresteren van begaafde jongeren:

- Module A: Zelfbeeld
- Module B: Zelfovertuigingen
- Module C: Doelwaardering
- Module D: Zelfregulatie

Tijdens de opleiding wordt gebruikgemaakt van specifieke materialen, waaronder het Kernkwaliteitenspel van Ofman, het Waardenspel van Siebers, enkele denkspellen, het spel Nikitin 4, het Leervaardighedenspel van Bureau Talent en de Talententoolbox van Dewulf. Let wel: deze materialen zijn niet inbegrepen in de prijs van de opleiding en dienen apart te worden aangekocht.

Deze opleiding wordt gegeven door dr. Sabine Sypré, ECHA Specialist, verantwoordelijke opleidingen Hoogbloeier®.

Inschrijven kan via deze link.