Activiteit

Versneld automatiseren - Mechelen

14 januari 2025
Locatie: Het Predikheren
Datum: Dinsdag 14 januari 2025
Tijd: 14:00 tot 16:30
Type: Training

Hoe houd je de sterke rekenaars gemotiveerd en zorg je ervoor dat ze hun splitsingen en bewerkingen tot 10 en 20 echt automatiseren? Hoe vermijd je dat de sterkste rekenaars hun maal- en deeltafels uiteindelijk niet uit het hoofd kennen maar blijven uitrekenen, vaak op de gekste manieren? Hoe zorg je dat ze op jonge leeftijd ervaren dat iets nieuws leren tijd en moeite vraagt en er dus geoefend moet worden? Hoe krijg je dit georganiseerd binnen een reguliere school, in een klas van 25 leerlingen? We laten je kennismaken met heel concrete leerlijnen en bespreken de vaakst voorkomende valkuilen en nuttige randvoorwaarden.

In het tweede deel presenteren we een mogelijke leerlijn om kinderen die eraan toe zijn versneld te leren schrijven. Dit kan nodig zijn in functie van een versnelling of om vlotter met gepast verrijkingsmateriaal aan de slag te kunnen. We bieden concrete tips en praktijkvoorbeelden die je tonen hoe dit haalbaar wordt in elke school.

We hopen je na deze sessie terug naar school te sturen met heel veel goesting om erin te vliegen en voor deze kinderen het verschil te maken!

Deze module wordt gegeven door Danielle Verheye, Specialist in Gifted Education GEMZ. 

Inschrijven kan via deze link.