Activiteit

Op weg met cognitief sterk functionerende en hoogbegaafde leerlingen

27 februari 2025
Datum: Donderdag 27 februari 2025 - donderdag 24 april 2025
Tijd: 09:30 tot 11:30
Type: Training

Heb je een cognitief sterk functionerende leerling in je klas? Heb je nood aan ondersteuning, tips en tricks bij het inspelen op zijn/haar specifieke onderwijsbehoeften? Wil je weten wat er allemaal al bestaat wat betreft didactisch materiaal en zo gerichte keuzes maken? Of wil je liever differentiëren vanuit je eigen lesmateriaal?

In deze tweeledige vorming ga je actief aan de slag met lesmateriaal. In de eerste sessie bieden we je handvaten aan om een krachtig leerbiotoop voor deze leerlingen binnen je klas te ontwerpen. Je krijgt niet alleen tips en tricks, maar maakt ook kennis met bestaand didactisch materiaal. Na deze sessie kan je zelf aan de slag gaan om een krachtige leerbiotoop in je eigen klas uit te bouwen. In de tweede sessie gaan we in gesprek over de leerbiotoop die je ontwikkelde: gaande van je eigen lesmateriaal tot compacten en verrijken van je methode. Dit uitwisselingsmoment bezorgt je ongetwijfeld nog veel meer inspiratie en goesting.

Meer info via: https://www.arteveldehogeschool.be/nl/opleidingen/bijscholingen-en-studiedagen/op-weg-met-cognitief-sterk-functionerende-en-hoogbegaafde