Activiteit

AARDE - Externe plusklas GALILEO - eerste graad L.O.

30 september 2024
Datum: Maandag 30 september 2024 - maandag 16 december 2024
Tijd: 09:00 tot 12:00
Type: Overig

De aarde is onze veilige, vertrouwde plek waar je leert en jezelf ontplooit. Binnen deze comfortzone is nog heel veel te ontdekken.
In de 1e graad blijven we op aarde, om dicht bij ons zelf te blijven en van daaruit de wereld te ontdekken.

Binnen project aarde bestuderen we onze wereldbol: van de korst, naar de mantel, naar de kern en alles wat we tussendoor tegenkomen. We doen ook dezelfde oefening bij onszelf: wat zit er op mijn korst en wat heeft mijn kern nodig?

Zo vormt project aarde een totaalpakket voor snelle denkers: als een echte wetenschapper ga je de aarde ontdekken en uitdagingen aangaan. Naast het opsteken van heel wat kennis en leuke weetjes, zal je ook de handen uit de mouwen steken met uitdagende denk- en doe-opdrachten. Soms ga je alleen aan de slag, maar regelmatig zal je ook samenwerken met ontwikkelingsgelijken.
Daarnaast leer je ook jezelf als wetenschapper kennen: wie ben ik, hoe kan ik omgaan met mijn talenten en groeipunten, welke emoties ken/voel ik en hoe ga ik er mee om, hoe ga ik door de leerkuil, hoe stap ik uit mijn comfortzone, hoe ontwikkel ik een groeimindset …
Deze combinatie maakt onze aanpak uniek!

Dit alles doen we in een individueel versterkend groeitraject in een groepje van 4 tot 6 kinderen. Het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2.5 uur.